Prestatiegericht werken voor 'Koninklijk' resultaat

Met ruim 3.600 woningen in eigendom is het woningbestand van Woningbelang verdeeld over Valkenswaard, Bergeijk en Eindhoven. Woningbelang richt zich de komende jaren op de maatschappelijke vraagstukken Vergrijzing, Ontgroening, Levensvatbare wijken, Huisvesting en ondersteuning van Bijzondere doelgroepen en een Duurzame samenleving. De 31 woningen in deze 'koninklijke' Julianastraat en Prins Bernhardstraat, ondervinden een ingrijpende facelift. Dit is onderdeel van een project van ruim 90 woningen die Caspar de Haan via een aanbesteding heeft verworven.
 
Dit jaar is Woningbelang gestart met een andere manier van werk aanbesteden; meer prestatiegericht werken waarbij de uitvoerende partij zelf verantwoordelijk is voor het werk. Paul de Graef van Woningbelang is als werkvoorbereider en toezichthouder van de afdeling Vastgoed verantwoordelijk voor het project Prins Bernhardstraat en Julianastraat in Valkenswaard. Paul de Graef: "Ook wij krijgen een andere rol. Voorheen lag de focus vooral op technisch vlak. Maar ook het contact met de bewoners, de voortgang van het project en de aansluiting met het bestek zijn van groot belang. Dat betekent een andere manier van werken waarbij wij het technisch inhoudelijke deel meer loslaten. Daarnaast krijg ik meer met bouwkundige zaken te maken. Zoals bij dit project waar de complete schil (exclusief de daken) van de woningen wordt gerenoveerd en er niet alleen sprake is van schilderwerk."
 
"In het plan van aanpak trekken we onze verantwoordelijkheden breder richting milieu en duurzaamheid. In gezamenlijke projecten ondersteunt Caspar de Haan deze visie. Caspar de Haan is een relatie waarmee wij al jaren werken. Als ik de relatie moet omschrijven, denk ik aan: snel kunnen schakelen, geen gezeur en aanvoelen wat wij willen. Een half woord is genoeg. Bovendien ervaren wij het brede werkterrein dat Caspar de Haan aanbiedt, met één aanspreekpunt, als een groot pluspunt.” Opdrachtgever

Woningbelang

Categorie

Woningcorporaties