10okt

​Splinternieuw operatiecomplex MMC in de verf gezet

 
Wat een schitterende klus, het compleet schilderen van het splinternieuwe OK-gebouw voor Maxima Medisch Centrum in Veldhoven! Een bijzonder zorggebouw van 8000 m2, waar veel mensen uit de regio gebruik van zullen maken in de toekomst. Met een team van 6 man schilderden we het nieuwe operatiecomplex, van binnen en van buiten.

Een onalledaagse klus in opdracht van bouwcombinatie VOF Strukton Worksphere/Carebuilders, een samenwerkingsverband van Strukton, Heerkens van Bavel en Bouwbedrijf Berghege. Toon van Beers, werkzaam bij het Bouwbureau afdeling Vastgoed & Huisvesting van het Máxima Medisch Centrum (MMC): "In 2017 is gestart met de bouw van dit nieuwe operatiecomplex. De nieuwbouw omvat drie verdiepingen met een totaal vloeroppervlakte van circa 8.000 vierkante meter. Medio oktober 2018 neemt MMC de nieuwbouw in gebruik. De officiële opening van het nieuwe complex staat gepland op 22 november."

"Deze opdracht was een mooi tussendoortje voor onze schilders. MMC is een oude bekende waarvoor al heel lang het planmatig schilderwerk verzorgen. Dat we ook in aanmerking komen voor deze bijzonder opdracht is een bevestiging dat ons werk nog steeds bijzonder gewaardeerd wordt. Erg prettig om te ervaren."

Onderhoud loopt gewoon gesmeerd
"Vorig jaar hebben we een onderhoudscontract voor 5 jaar afgesloten met Caspar de Haan onderhoud & renovatie", vervolgt Toon van Beers. "Voordien is het onderhoud telkens aanbesteed via ons eigen puntensysteem. Caspar de Haan kwam hier steevast als beste uit de bus. Ze werken al sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw voor ons en zijn goed ingevoerd in het werken in deze medische omgeving met al haar specifieke eisen."

Volgens het contract komt al het schilderwerk aan de buitenzijde van het MMC aan de beurt. "Goede communicatie met de afdelingen over planning in combinatie met de jarenlange ervaring van de mensen van Caspar de Haan, zorgt ervoor dat het proces gewoon gesmeerd loopt. Zij kennen ons bedrijf door en door en gaan goed om met gevoeligheden in het proces van een ziekenhuis. De medische zorgverlening moet altijd doorgaan, ongeacht onderhoudswerkzaamheden. Dat is voor de mensen van Caspar de Haan vanzelfsprekend."