09jul

Dakrenovatie verzorgingscomplex de Vlasgaard

 
In opdracht van Stichting Valkenhof hebben we onlangs de daken vernieuwd van 2 van de 3 gebouwen van zorgcentrum de Vlasgaard in Valkenswaard. In de Vlasgaard wonen naast cliënten met dementie ook mensen die zelfstandig wonen, al dan niet met zorg. Op basis van een uitvraag onder 3 partijen hebben we de opdracht gekregen vooral omdat in onze aanpak de bewoners van het complex centraal stonden. De nadruk lag op het minimaliseren van overlast. Hiervoor hebben we onder andere aan de buitenkant een trappentoren gebouwd, zodat we altijd van buitenaf het dak op zijn gegaan. Ook zijn al onze medewerkers geïnstrueerd om geluidsoverlast waar mogelijk te beperken. Tijdens een kick-off sessie met het verplegend personeel hebben we de planning en de verschillende werkzaamheden toegelicht. Dit werd enorm gewaardeerd en hiernaast werd vooral het feit dat er één aanspreekpunt was, als zeer prettig ervaren.

Gedurende de hele dakrenovatie hebben de bewoners nauwelijks tot geen overlast gehad. De factor ‘weer’ is erg belangrijk bij een dakrenovatie, bij dit project heeft het nauwelijks voor vertraging gezorgd. Aan het eind van iedere werkdag was het dak helemaal waterdicht. Zorgcentrum de Vlasgaard bestaat uit drie gekoppelde gebouwen (de Goudsbloem, Teunisbloem en Zonnebloem). In 4 weken hebben we het dak van de Goudsbloem en de Zonnebloem vernieuwd, totaal ruim 2000 m2.

Hiernaast hebben we ook dakisolatie (XPS) aangebracht om op deze manier het complex energetisch richting label-B te brengen. Door de extra laag van circa 90 millimeter moest de dakrand worden aangepast, hiervoor hebben we een zeer fraai plaatstaal profiel ontwikkeld welke we vooraf prefab hebben gemaakt. Verder is permanente valbeveiliging aangebracht, is bliksembeveiliging opnieuw aangelegd en hebben we alle daktoevoeren en rookgasafvoeren aangepast.