02jul

Succesvolle innovatie speeddate verduurzaming

 
Brainstormen en Post-itsessies zijn aan de orde van de dag binnen ons bedrijf. Zowel intern als met opdrachtgevers en partners. Zo is tijdens een sessie met onze opdrachtgever Wonen Limburg het idee ontstaan om een speeddate te organiseren als zoektocht naar nieuwe ideeën die direct toepasbaar zijn bij het duurzamer maken van de 3.000 huurwoningen van Wonen Limburg.

Het idee is onmiddellijk omgezet in actie en op basis van een uitvraag heeft zich een breed scala aan partijen aangemeld met innovatieve ideeën en initiatieven op het gebied van installatie, isolatie, proces of welke manier dan ook om woningen CO2-neutraal te maken of om er een goede stap mee in die richting te zetten. Samen hebben Wonen Limburg en de ketenpartners dit uitgewerkt tot http://www.limburgklaarvoormorgen.nl

Op de Brightlands campus in Geleen zijn 6 juni door diverse start-ups en overige organisaties pitches gegeven met innovatieve oplossingen die serieus helpen om te komen tot een energie-neutrale woningvoorraad. Uit de meer dan 25 innovatieve pitches met ideeën om de 3.000 woningen van Wonen Limburg te verduurzamen is het idee van Hamwells Europe BV (de E-shower BLEU) door de vakjury als allerbeste gekozen. De E-shower BLUE is een totale warm tapwater-oplossing. Het is een high design circulaire regendouche, waarmee je onbeperkt kunt douchen uit een 50 liter boiler! En dit idee gaan we door ontwikkelen om toe te kunnen passen binnen de woningen van Wonen Limburg.

Een inspirerende middag, echt een eyeopener voor de inzet van innovatie en een mooie basis voor een jaarlijks event. Hiermee willen we uiteindelijk toewerken naar een platform waarbij nieuwe innovatieve ideeën naar voren gebracht kunnen worden. Ideeën die we vanuit de bouw- en installatiewereld in samenwerking met corporaties in de praktijk kunnen brengen.