18apr

Mooi feestje voor opnieuw behalen van VGO en PSO keurmerk

 
Het succesvol doorstaan van de audits door KIWA rondom PSO (trede 3) en het VGO keurmerk vormde een mooie aanleiding voor een klein feestje met het complete kantoorteam. We hebben het gevierd onder het genot van een glas bubbels. Successen boek je immers samen en vier je dus ook samen! Het boekjaar loopt van 1 april tot 31 maart bij onze organisatie, geen grap, ook een goed moment om samen even terug te kijken op het afgelopen succesvolle boekjaar en vooruit kijkend op het nieuwe jaar.

VGO is voor de opdrachtgevers in het leven geroepen. VGO is het keurmerk waarmee  vastgoed- en onderhoudsbedrijven, maar ook bouwbedrijven, het bewijs leveren dat ze de kennis en kunde in huis hebben qua resultaatgericht samenwerken. Een VGO bedrijf beheerst de eigen processen en heeft kennis van en ervaring met het uitvoeren van resultaatgericht onderhoud, renoveren en samenwerken.

PSO staat voor Prestatieladder Socialer Ondernemen, dit is een keurmerk dat zowel kwantitatief als kwalitatief meet hoe sociaal je organisatie is. Eenmaal in de 2 jaar word je als PSO-organisatie geauditeerd. De PSO is in 2011 ontwikkeld door TNO en opgezet met SW-bedrijven als duurzaam verlengstuk van social return. Caspar de Haan onderhoud & renovatie was één van de eerste Nederlandse onderhoudsbedrijven met een PSO-keurmerk. Het keurmerk werd hiermee voor de 3e keer uitgereikt.

Aanwezig waren ook Thijs Eradus van Springplank (2e van links) en Yuri Starrenburg directeur PSO Nederland (3e op de foto driemanschap). Springplank richt zich op het naar werk begeleiden van mensen zonder woning of die deze dreigen te verliezen door een combinatie van problemen. Via Springplank hebben we verschillende collega’s mogen verwelkomen.