09apr

Goed op schema voor Wonen Limburg

 
In september 2017 kregen wij samen met 3 collega bedrijven de opdracht van Wonen Limburg voor de energetische renovatie van circa 4.000 woningen. Na een grondige voorbereiding, de energetische opnames en vooral intensieve communicatie met de bewoners, is het renovatietraject voor Wonen Limburg in volle gang.
 
De eerste van de ons toegewezen 1.000 huurwoningen zijn onlangs opgeleverd in Weert. Hiervan zijn de daken vervangen inclusief dakbeschot en dakpannen, zonnepanelen geplaatst, controle spouwmuur isolatie, nieuwe kunststof kozijnen met HR++ beglazing en waar nodig de installatie van een nieuwe CV ketel. De opgeleverde woningen zijn gereed gemeld als Label-A, gelijk aan de nieuwe Energie-Index (EI) van 0,81 tot 1,2.
 
Op dit moment hebben wij ook al meerdere complexen voor Wonen Limburg gerenoveerd, de zonnepanelen worden gelegd en waar nodig worden CV ketels geplaatst. Als de renovatie van woningen klaar is wordt dat gemeld bij opdrachtgever Wonen Limburg en Atriensis. Dit bedrijf adviseert en ondersteunt woningcorporaties bij alle vraagstukken op het gebied van energie en duurzaamheid. Deze partij coördineert het hele EI traject voor Wonen Limburg. Eind 2018 zullen er conform afspraak ruim 500 woningen door ons zijn opgeleverd.
 
Inmiddels is het proces optimaal ingericht en werken we nu samen met de ketenpartners aan optimalisaties op productniveau. De herhaalbaarheid en het volume wordt hiermee vertaald naar innovatie en besparing. Dit proces is in volle gang en de eerste resultaten volgen op korte termijn. Hiermee gaan we de doelstelling van 1.000 woningen de komende jaren zeker halen.