07feb

Caspar de Haan gekozen als ketenpartner door Mooiland

 
In 2018 zijn we gestart om met de 5 partners de ketensamenwerking in te richten voor de verduurzaming van een groot deel van het woningbezit van Mooiland. Als sociale huisvester beheert deze corporatie ruim 26.000 huurwoningen in 127 gemeenten in Nederland. De ambitie van Mooiland is om in 2026 alle huurwoningen minimaal op energielabel B te hebben. Hiernaast zal een deel van de woningen in Noordoost-Brabant naar de BENG-normering (Bijna Energie Neutraal Gebouw) worden gebracht. De partners (Dura Vermeer, Caspar de Haan onderhoud & renovatie, Trebbe, WDW ontwikkelend beheer, Nijhuis Bouw en Elk Totaal Onderhoud) hebben stuk voor stuk brede ervaring op het gebied van verduurzaming. In de ketensamenwerking wil Mooiland met een uniforme aanpak vooral doorlopend verbeteren en optimaliseren. De KPI’s hiervoor zijn inmiddels vastgesteld. Bij de selectie is door Mooiland goed gekeken of de partners elkaar aanvullen qua kennis, ervaring en kunde. 

Deze opdracht sluit naadloos aan bij onze koers om de bestaande woningbouw in NL te verduurzamen. Het mooie aan deze opdracht is dat het volume, spreiding over meerdere jaren en de herhaalbaarheid is ideaal om product- en procesinnovaties verder door te voeren. Hiermee realiseren we woonlastenbesparing en CO2 reductie.

We zijn in de voorbereiding van de energetische renovatie van 16 woningen en 98 appartementen in Huijbergen & Etten-Leur.