27sep

Groot onderhoud in Meijel op volle toeren

 
Direct na  de bouwvak zijn we in opdracht van woningcorporatie Antares in Meijel gestart met de renovatie van 35 woningen. Door in aanloop goed te luisteren naar klankbordgroep en de huurderbelangenvereniging heeft het definitieve ontwerp geresulteerd in 100% deelname van de huurders.

De 35 woningen zijn verdeeld over 4 woonblokken, inmiddels staan blok 1 en blok 2 in de steigers en is gestart met de (energetische) renovatie van de buitenschil onder andere door vervanging van de kozijnen door kunststof kozijnen. In blok 4 is gestart met de vervanging van de keukens, badkamers , toiletten en het plaatsen van een hybride warmtepomp op het dak. Deze gebruikt de warmte uit de lucht voor het opwarmen van koud water en staat in verbinding met de CV-ketel die hierdoor  minder vaak aangaat en dus veel minder gas verbruikt.

Projectleider John Geris van Caspar de Haan Onderhoud & Renovatie: “We werken blok 1 aan de buitenschil af en tegelijkertijd wordt blok 4 aan de binnenkant aangepakt. Als blok 1 buiten klaar is starten we hier met  vervanging van de keukens, badkamers en toiletten. Tegelijkertijd blok 2 buiten en dan binnen, et cetera. Zo werken we blok voor blok af.  Met deze aanpak hebben de bewoners de minste overlast tijdens de renovatie. Eind 2017 zijn we klaar.”

Woning ingericht als huiskamer, kantoor en winkel
Eén van de woningen is deels ingericht als huiskamer voor inloop van bewoners en verder als kantoor voor de projectleider, de opzichter en de bewonersbegeleider vanuit Antares. Communicatie met bewoners heeft extra aandacht nodig door de mix van zo’n 10 verschillende nationaliteiten op deze kleine groep bewoners. Naast de sociale functie van de huiskamer is er tevens een winkelfunctie waar men klein bouwkundig materiaal kunnen aanschaffen met de strippenkaart van €250 die zij bij aanvang van het project hebben gekregen. Zaken als vliegenhor, tex, tape, touw, verfrollers kunnen hiermee worden aangeschaft. Met de strippenkaart (de Handyman)  kunnen bewoners ook hulp inkopen van een Caspar de Haan ‘handyman’ voor klusjes in en om het huis. Ludiek en vooral leuk, renoveren met een lach!

John: “Hiernaast organiseren we opruimdagen voor de bewoners. We plaatsen een container voor afval en rommel en maken er meteen een gezellige dag van rond een partytent met koffie en koek. Dit wordt door de bewoners erg op prijs gesteld.”