07sep

renovatiecontract 1.000 woningen voor Wonen Limburg

 
Onlangs vond de officiële ondertekening plaats van de energieprojecten 2017-2020 van Wonen Limburg. Hiermee kregen 4 partijen officieel de opdracht om te starten met de energetische renovaties van ongeveer 4.000 woningen. Bestuurder Wim Hazeu van Wonen Limburg: “Het is een stevige wedstrijd geweest. En dan geen wedstrijd op prijs, maar op kwaliteit. We gaan 4 jaar met elkaar samenwerken en houden elkaar hier scherp in.” Caspar de Haan onderhoud & renovatie zal de komende 4 jaar 1000 toegewezen huurwoningen renoveren voor een bedrag van circa 20 miljoen euro. Het verduurzamingsproject in Limburg is inmiddels gestart.

Deze uitvraag is echt op onze lijf geschreven. Tijdens de bouwcrisis hebben we de belangrijke strategische keuze gemaakt om juist in te zetten op de verduurzaming van bestaande woningbouw. De laatste jaren hebben we hier flink in geïnvesteerd en nu is ons bedrijf klaar om dit soort opdrachten te realiseren. Investeringen zoals het werven van kwalitatief sterke doeners en denkers uit renovatieland, NOM proefwoningen, het ontwikkelen van nieuwe communicatiemiddelen, gedragscampagnes, opleidingen en ICT systemen.

Met 4 x 1.000 woningen in het vooruitzicht kunnen we met elkaar slimme betaalbare componenten (dak, gevel en installatie) ontwikkelen. We gaan het gefaseerd aanpakken. Bijvoorbeeld een dak vervangen we (NOM ready) met een bredere overstek zodat hier later nog een gevel (NOM ready) geplaatst kan worden. Nieuwe kozijnen met in de toekomst de mogelijkheid tot Tripple beglazing, etc. Afijn, we voeren enkele van dit soort no-regret maatregelen uit met de blik van Wonen Limburg op energieneutraal in 2050. Met deze ‘Limburgse beweging’ verwachten we in vier jaar tijd echt mooie stappen te maken in het goedkoper, sneller en kwalitatief beter verduurzamen van het woningbezit van onze opdrachtgever.