17jan

De kracht van RGS

 
Caspar de Haan onderhoud & renovatie werkt al verschillende jaren intensief samen met diverse woningcorporaties op basis van Resultaat Gericht Samenwerken (RGS). Naast Area Wonen, Woonbedrijf, TBV Wonen, Woningbelang, Volkshuisvesting Arnhem, Zayaz en Wonen Breburg, koos ook Laurentius (Breda) onlangs voor RGS. Met RGS heeft de opdrachtgever doorlopend een goed beeld van het totale onderhoud aan het betreffende vastgoed, de kosten en de status. Maar RGS biedt nog veel meer voordelen. Natuurlijk is het wennen. De eerste 2 jaar ben je met RGS druk in de weer om elkaar te leren kennen, met vertrouwen, samenwerken en optimaliseren van het proces. Onze RGS ervaring heeft inmiddels bewezen dat de aanpak naast resultaat vooral rust brengt en win-win is voor alle partners. Samen zijn we in staat om risico’s beter te beheersen en zorg te dragen voor continuïteit en kwaliteit. We zetten de belangrijkste voordelen van RGS op basis van onze ervaringen op een rij.
 
RGS is een totaal andere manier van werken dan de traditionele aanpak die gebaseerd is op aanbesteding en de laagste aanbieder. De traditionele verhouding opdrachtgever - opdrachtnemer vervaagd. Met RGS garanderen de samenwerkende partners gedurende langere tijd de kwaliteit van het werk conform de eisen.
 
Sociaal opdrachtgeverschap met RGS
De forse terugloop van beschikbare vaklieden door o.a. vergrijzing en uitstroom is zorglijk. Met het traditioneel seizoen cyclisch aanbesteden (van april t/m oktober) en de vaste seizoenswerkloosheid november-maart, biedt het vak weinig perspectief voor onze vakmensen. Bij RGS kunnen we zelf het moment van uitvoering bepalen en kunnen we onze mensen het hele jaar door aan het werk houden. Op deze wijze bieden we vaklieden perspectief, kunnen we ze gericht scholen en is het voor hun een reden op niet uit de branche te treden. Vanuit dit oogpunt is de corporatie met RGS ook sociaal bezig.
 
Overige voordelen RGS voor opdrachtgever
  • Bewonerstevredenheid stijgt
  • Kwaliteitsniveau is zeker gesteld
  • Budgetzekerheid en zorgvuldig opgebouwde MJOB’s. Excessen worden tijdig gesignaleerd en opgeheven
  • U stelt de kaders en behoud de regie
  • Ons samenwerkingsdashboard, ingesteld op de afgesproken KPI’s, zorgt voor inzage van de prestaties en de status van de projecten
  • Alle complexen worden op een eenduidige manier geïnventariseerd. Alle meetgegevens zijn vast en niet meer variabel in de tijd
  • Na 2 jaar samenwerken in RGS lopen we ruim één jaar vooruit d.w.z. de begroting voor 2018 is in maart 2017 al klaar 

Eenmaal een goede samenwerkingsstructuur opgezet biedt dit een goede basis om te verbeteren. Denk daarbij aan doelstellingen die een corporatie heeft, te vertalen naar concrete acties in de structuur. De continuïteit geeft ons zekerheid waarbij investeren in innovatie ook direct loont. Bij Area Wonen zijn we nu gestart met een gedragscampagne na renovatie, wijkgerichte aanpak, het toepassen van milieuvriendelijk materialen en social return. Dat al na 3 jaar samenwerken. Stel je voor wanneer samen 10 jaar verder zijn. Daarbij geeft dit veel meer plezier en voldoening.
 
Wilt u meer weten over onze RGS aanpak? Bel voor een vrijblijvende afspraak (tel. 040 250 1999 of info@caspardehaan.nl).