14jul

Renovatie 35 woningen Area Veghel

 
Na afronding van een ingrijpende wijkvernieuwing door woningbouw corporatie Area, werd het ‘lintje’ in de totaal vernieuwde Oranjewijk in Veghel 9 juli jl. feestelijk doorgeknipt door burgemeester Adema. Alex Hulshoff, projectleider bij Area, over dit project dat sinds 2010 loopt: “we hebben eerst circa 250 woningen moeten slopen en deze vervangen door uiteindelijk 196 nieuwbouw woningen. De 35 resterende huizen zijn ingrijpend gerenoveerd. De samenwerking met renovatiepartner Caspar de Haan heeft een mooi resultaat opgeleverd. Naast vakmanschap en organisatiekracht, vooral de oogst van een optimale voorbereiding in combinatie met open communicatie, zowel onderling als naar de bewoners. Het eindresultaat, kort samengevat:  van saai naar fraai, mag er absoluut zijn.”

Caspar de Haan is medio februari 2016 gestart met de renovatie van 35 woningen aan de Wilhelminalaan en de Bernardstraat. Naast het feit dat daken en ramen energetisch zijn verduurzaamd en de gevels gekeimd, zijn ook veel andere bouwkundige zaken aangepakt. Om er een paar te noemen: nieuwe bekleding van de dakkappellen en het vervangen van daken op de schuren en dakkapellen. De complete buitenschil is ingrijpend aangepakt waarbij de buitengevel wit is geworden en het dak oranje. Alle erfafscheidingen en brandgangen zijn vernieuwd en door energetische maatregelen zijn de woningen veel beter geïsoleerd. Opgeteld zijn er door als Caspar de Haan onderhoud & renovatie veel afzonderlijke disciplines ingezet.

Wat dit project echt bijzonder maakt is dat de 35 huizen worden bewoond door gezinnen met maar liefst 14 nationaliteiten. Albert van de Langenberg (projectleider Caspar de Haan) over  het project: “communicatie met de bewoners was hier echt de uitdaging. In de aanloop naar het project hebben 2 medewerkers van Area, Joost Herckenrath en Lisette Brus, ontzettend goed werk verricht door de werkzaamheden en mogelijkheden met alle bewoners te bespreken. Uiteindelijk was iedereen akkoord waarna wij aan de slag konden. Hiernaast hebben we met hen samen een bewonersavond georganiseerd. Een prima start van een project waarvoor we tevens een helder projectboek hebben gemaakt met weinig tekst waarbij de aanpak vooral door foto’s is verbeeld. De planning is enigszins opgeschoven door het slechte weer, maar we hebben de woningen uiteindelijk binnen deadline kunnen opleveren. Een project waar we met recht trots op kunnen zijn.”