05jul

Alliantie+ aanpak is ons op het lijf geschreven

 
In de huid kruipen van opdrachtgevers, bewoners en gebruikers van vastgoed zit letterlijk al eeuwen (sinds 1749)  in het dna van Caspar de Haan onderhoud & renovatie. Het Alliantie+ concept (renoveren in stappen in de serie van 1 met bewoner aan de knoppen) sprak dus ook direct aan. Het is dus zeker niet vreemd dat Caspar de Haan de eerste componerende uitvoerende partij is van Alliantie+. Dit staat voor een uniek renovatieconcept dat de bestaande woningvoorraad wil verbeteren met de bewoner aan de knoppen, in de serie van één. Niet een hele wijk als langdurige bouwplaats, maar een strak geplande aanpak van woningen: stuk voor stuk. Een aanpak die de bewoner de mogelijkheid biedt de woning aan te passen op een natuurlijk moment, met ruimte voor individualiteit. Natuurlijk  kan de opdrachtgever de bandbreedte van een renovatieproject bepalen.

Begin dit jaar is Caspar de Haan in opdracht van Woonbedrijf gestart met de renovatie van 4 pilotwoningen  volgens de Alliantie+ aanpak in Eckart (Eindhoven). Deze woningcorporatie, die puur klant gestuurd werkt, neemt zeer bewust de proef op de som met Alliantie+ en overweegt serieus om het experiment verder uit te rollen. Het project, inmiddels naar tevredenheid afgerond, is een mooie showcase. Bewoners kunnen hier zien hoe ze zelf aan de ‘knoppen’ kunnen draaien en hun woning kunnen transformeren naar een duurzame woning volledig naar eigen behoeften en wensen. Bij transformatie naar duurzame woningen kunnen verschillende afwegingen gemaakt worden met betrekking tot het einddoel.

Caspar de Haan is NOM ready
De 4 pilotwoningen zijn 4 varianten in de transformatie naar NOM (Nul op de Meter). In de meest complete versie (nieuw dak, gevels en zonnepanelen) hoeft alleen nog maar een nieuwe installatie  geplaatst te worden voor NOM. Hiermee kunnen we stellen dat wij helemaal klaar zijn voor de volgende stap: Nul op de Meter. Gefaseerd woningen transformeren naar NOM (Nul op de Meter) zodat de bewoner uiteindelijk woont met een energierekening van nul euro.

Het aanbod Alliantie+  is naast genoemde voordelen absoluut concurrerend omdat er sprake is van een besparing op zowel de proceskosten als de directe kosten. Klik hier voor het concept “Alliantie+ Een uniek aanbod in componenten”  of bezoek http://www.alliantieplus.com