01okt

Eerste 23 woningen renovatie Lent opgeleverd

 
Op een regenachtige dag vieren we een bescheiden feestje in Lent. Met de eerste club bewoners van het verduurzamingsproject dat we samen met Mooiland ook in Lent zijn ingegaan, blikken we terug op de weken waar zij aanvankelijk tegenop zagen, maar die toch mooi uitpakten. 

‘Uiteraard’ regent het op de dag dat we de oplevering willen vieren. Weken van technisch weer, zoals we dat noemen, gingen er aan vooraf, maar juist vandaag…? Dat was niet veel anders toen we onze plannen voor de 23 woningen in maart presenteerden. Buiten storm, binnen regende het vragen. Dan zijn we, nu het eerste complex voltooid is, toch benieuwd: hoe hebben de Lentenaren de renovatie met ons ervaren? Wij zijn aangenaam verrast. 

Stoel in de schaduw
“Blij dat het voorbij is”, is toch wel de gedeelde mening onder de bewoners. Het was “zwaar”, en dat is niet zo gek. Ook al gedragen we ons als gast en doen we alles om de hinder tot een minimum te beperken, onze renovatietrein dendert wel door de hier wat kleinere woningen en dat heeft flink wat impact op de bewoners. Toch krijgen we veel warme woorden en niet alleen over het resultaat. Alle lof voor de vaklieden: "Jullie waren zo netjes, het was bijna akelig", horen we zelfs. Tijdens de renovatie (energetisch en badkamer, keuken, toilet) zijn we dan ook heel gastvrij ontvangen. Een stoel in de schaduw toen het zo heet was, bijvoorbeeld. Ook kennen de meeste bewoners al onze vaklieden bij naam.

En nu verder
De trein rijdt verder door Lent. De renovatie van 50 eengezinswoningen is al begonnen en over enkele maanden verduurzamen we nog eens 161 woningen. Aan ons dan de mooie uitdaging om toch weer en stoeltje in de schaduw te verdienen. Of onder een paraplu.