12aug

Europese erkenning voor Moerwijkzichtflat

 
Het project Moerwijkzicht in Breda heeft Europese erkenning gekregen. Als een van de partners werkten wij in 2017 en 2018 in opdracht van Dura Vermeer mee aan het onderhoud en de renovatie van dit grote flatgebouw. Het project heeft een European Responsible Housing Award gewonnen. 
 
Het gebouw met 241 sociale huurappartementen kreeg een opfrisbeurt. De renovatie zorgde voor een mooie uitstraling, maar vooral ook voor een verlaging van de energielasten en minder CO2-uitstoot. Planmatig Onderhoud van Caspar de Haan zorgde voor onder meer het schilderwerk, nieuw HR++-glas en verbeterde isolatie.
 
Toonaangevend in Europa
De European Responsible Housing Awards is een door de Europese Unie gefinancierd initiatief gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen de sociale en betaalbare woningsector. 
 
Moerwijkzicht moest het in de categorie ‘Toonaangevende innovatie, vertegenwoordigers van een eerlijke energietransitie’ opnemen tegen inzendingen uit Spanje, België en Duitsland. Het was het eerste grootschalige project in Nederland waarbij woningen van het gas gingen. De jury is onder meer lovend over onder meer hoe bewoners van maar liefst 25 nationaliteiten, woningcorporatie Alwel (toen nog Allee Wonen) en de renovatie-uitvoerders met elkaar omgingen tijdens de renovatie, onder meer door inzet van contactpersonen per etage. Verder wordt de kopieerbare aanpak geprezen
 
Deze Europese award is niet de eerste prijs voor het project. In 2018 ontving het al De Groene Parel van energie-coöperatie BRES.

Lees ook:
- Onderhoud complete buitenschil flat in Breda