25jun

Publieksprijs voor ISO Simpel

 
We zijn met ISO Simpel dik in de prijzen gevallen bij De Isolatie Uitdaging. Onze innovatieve oplossing voor een nieuwjasje voor potentieel tienduizenden woningen viel in de smaak bij de vakjury én het publiek.

De drie Utrechtse woningcorporaties Mitros, Portaal en Bo-Ex daagden de markt uit: ontwikkel de beste oplossing voor gevelisolaties. Maximaal 3 centimeter dik en in één dag aan te brengen.

Caspar de Haan en Elk® zochten elkaar op en bedachten ISO Simpel. In dit concept combineren aerogel en steenstrips met spouwisolatie. We gebruiken prefab-gevels die zo simpel zijn dat bewoners het zelf zouden kunnen installeren. In een dag, in de serie van een of in principe ontelbaar veel.

Best of 40
We hadden concurrentie van 39 inzendingen, uit binnen- en buitenland. Uiteindelijk mochten 5 van hen naar de finale in Utrecht, voor een pitch, waaronder dus ook ISO Simpel. Ralf van Gogh zette volgens juryvoorzitter Diederik Samsom een f*ck*ng briljante presentatie neer en dat is natuurlijk al een mooi compliment.

Vervolgens bleek dat we de publieksprijs hebben gewonnen. De hoofdprijs (een flink budget en een proefwoning om het idee verder uit te werken) ging helaas aan onze neus voorbij maar wel kregen we een cheque overhandigd voor verder onderzoek. 

De deskundigen waren vooral te spreken over hoe makkelijk ISO Simpel is toe te passen op ofwel een individuele woning ofwel een hele serie. Overall was de jury verrast door het hoge niveau van de inzendingen en de presentaties.

Iedereen kon online stemmen voor de publieksprijs. Shout out voor onze pitcher Ralf, iedereen die meegedacht heeft met ISO Simpel en iedereen die ons met zijn of haar stem geteund heeft.