04mrt

De Caspar de Haan Academy, voor toekomstige allrounders

 
Ons klaslokaal is officieel ingewijd. Voor het eerst sinds de verhuizing naar de Hastelweg en voor het eerst in Eindhoven zijn er cursisten aan de gang gegaan in de Caspar de Haan Academy.

Twee dagen lang volgden jonge vaklieden van Caspar de Haan Repair Care-opleidingen, niveau 1 (Duurzaam onderhoud) en niveau 2 (technische verdieping met onder andere lamineren).

“We verspilden veel tijd omdat we voor verschillende werkzaamheden steeds andere vaklieden moesten invliegen”, vertelt Roy van Bavel die de Caspar de Haan Academy vormgeeft. “Een schilder kan straks ook houtrotreparaties uitvoeren. Een timmerman kan een simpele leiding verleggen, enzovoorts.”

18 leerlingen
Dinsdag was het kersverse klaslokaal gevuld met 10 leerlingen van de vakschool die al bij Caspar de Haan in dienst zijn voor Repair Care, niveau 1. Woensdag stond voor 8 leerlingen niveau 2 op het lesprogramma, voornamelijk voor de vaklieden die niveau 1 eerder al gehaald hadden en net van de vakschool komen. Niveau 3 volgt later, net als een cursus kitten. “Dat is nog een vak apart.”

Ontwikkelen
De Academy is voor (toekomstige) vaklieden van Caspar de Haan. Met het lesprogramma bieden we onze vaklieden de mogelijkheid om onder leiding van experts zich verder te ontwikkelen en kunnen wij ze breder inzetten, ook op plaatsen waar opdrachtgevers om de certificaten vragen.

Onder leiding van Van Bavel wordt de Academy verder ingericht en de nu gecertificeerde allrounders kunnen hun nieuwe skills toe gaan passen op locatie.

Lees ook:
Nieuw: Caspar de Haan Academy