14feb

5 minuten douchen is genoeg, toch?

 
Energie besparen, dat kunnen wij doen door bijvoorbeeld een woning te isoleren en kozijnen te vervangen. Je kunt ook zelf besparen en dat op een heel simpele manier: een beetje minder lang douchen.

Gemiddeld douchen we 8,5 minuten. Washandje, shampoo, eventueel scheren (m/v), paar liedjes zingen, afspoelen en we kunnen weer fris en fruitig de dag beginnen. Maar wat nou als we een paar minuten korter onder de douche staan? Stel nou, na 5 minuten pakken we al de handdoek?

Zwembad
Per douchebeurt besparen we dan maar liefst 35 liter water. Per week kan dat 245 liter zijn. Voor een gemiddeld huishouden kan dat op jaarbasis oplopen tot 20.000 liter, ofwel 20 kubieke meter. Daar kun je een heel behoorlijk zwembad mee vullen en dat water hoeft dus niet verwarmd te worden. Minder watervernuik en minder energieverbruik. 

Douchecoach
Weet jij eigenlijk wel hoe lang je doucht? Zwembadklok op de badkamer? Telefoon mee onder de douche? Niet handig... Dikke kans dat je geen idee hebt. 

Wij hebben een douchecoach ontwikkeld. Als we samen met onze opdrachtgevers woningen opleveren na renovatie dan krijgen de bewoners deze gadget. Het is een kleine zandloper die precies vijf minuten nodig heeft en die je in de douche kunt ophangen. Zand beneden? Kraan dicht. En zo gaat de water- en energierekening nog verder omlaag.