24jan

Wall Street is weer open

 
Tegenover het Stadhuis in Eindhoven vind je Wall Street, een bijzonder tijdelijk restaurant in een pand dat ooit gesloopt gaat worden. Gwen Schenkel en Twan Hofman hebben met een beetje hulp van Caspar de Haan dit establishment, of beter: dit project, opgeknapt en zetten Wall Street voort.

Gwen en Twan nemen nu het stokje over van kunstenaars Lucas Maassen en Margriet Craens die zich gaan richten op Wall Space, de expositieruimte naast Wall Street.

Oscillococcinum
Maar Wat is Wall Street precies? Het is zeker niet zomaar een een cafe of restaurant. Gwen en Twan doen er onderzoek naar de waarde van bijvoorbeeld eten of geld. Dat klinkt als een soort laboratorium met professoren in witte jassen, maar dat is het niet. “Tijdens de Dutch Design week kon je hier gratis eten”, vertelt Gwen. “Dan peilden we de reacties van de bezoekers."

"Of we maken een oscillococcinum-menu.” Een wat? “Oscillococcinum is een middeltje tegen verkoudheid. We maken een gerecht met gezonde ingrediënten om verkoudheid te voorkomen.” En verder vind je er onder meer een machine waar je (echt!) borden kunt kopen die ter plekke kapot vallen en een moneysock, een echte sok waar je geld kunt doneren.


Caspar de Haan en VVBHUSAN zorgden ervoor dat er een nieuwe laag verf op de vloer zit. "Wall Street in downtown Eindje is niet zomaar een restaurant. Gwen en Twan onderzoeken, gaan dieper in op alledaagse zaken. Dat is een manier van werken die wij ook omarmen."

Nieuwsgierig geworden? Op donderdag en vrijdag kun je er zo binnenlopen. Houd de Facebookpagina in de gaten voor de thema’s speciale gelegenheden. En hier lees je een uitgebreid interview met Gwen en Twan.