20jan

Ik wil een PSV-kamer. Welke kleur verf moet ik hebben?

 
“Voor rood-wit gezongen”, zo gaat hét lied van PSV. Maar rood is niet zomaar rood. En wit is ook niet zomaar wit. Wat zijn nou de officiële kleuren van PSV?

Stel, je wil -natuurlijk voor je zoon, maar stiekem voor jezelf- thuis een PSV-kamer inrichten en je gaat alle muren en alle meubels in rood en wit schilderen, dan wil je toch wel de officiële PSV-kleuren hebben? 

Zoals het stadion
John Wagemans is namens Caspar de Haan betrokken bij het schilderen van het Philips Stadion. Vorig jaar zorgde hij met zijn team ervoor de zuidkant, de hoofdingang, een nieuwe verflaag kreeg. En als de voetbalgroten der aarde dat als eerste zien als ze vanuit de spelersbus naar de kleedkamer lopen, dan moet de kleur wel exact kloppen. “Voor het Philips Stadion gebruikten we rood RAL 3020 en wit RAL 9010”, vertelt John.

Onthoud die nummers even als je naar de bouwmarkt gaat zodat je niet met potten verf met het rood een andere club thuiskomt. Goed opschrijven! Verwissel twee cijfers en je hebt een Amsterdamse kamer! 

Verkeersrood
RAL 3020 wordt ook wel verkeersrood genoemd en het is hetzelfde wat fellere rood die je onder meer op verkeersborden vindt. En op Belgische brandweerwagens.   

Hoe zit het dan met het wit? "Het Philips Stadion heeft wit RAL 9010. Dat is zuiver wit. Voor je PSV-kamer zou je ook crèmewit, RAL 9001 kunnen kiezen.”

Overigens, voor de klus bij het Philips Stadion is maar liefst 1100 liter verf gebruikt!