14jan

Caspar de Haan de eerste Eindhovense benzinehandelaar

 
We kijken altijd vooruit, maar achterom kijken is soms heel verhelderend en ook gewoon leuk. Ons bedrijf Caspar de Haan onderhoud & renovatie is opgericht in 1749. Van oudsher vertalen we kansen in nieuwe activiteiten, dat loopt als een rode draad door onze geschiedenis.

Zo zijn we, nadat de ‘auto’ rond 1904 ook in de straten van Eindhoven verscheen, de eerste Eindhovense benzinehandelaar. De benzine werd aangevoerd over het Eindhovens Kanaal en werd geleverd in kisten van elk 6 bussen. Benzine werd in die tijd per bus verkocht onder de merknaam Autoline, Acytelema, daarna Bataafsche en uiteindelijk Shell. Onze grootste afnemer van benzine was indertijd de firma Ligtvoet-De Jong, smeden en handelaars in fietsen, motoren en huishoudelijke artikelen. De prijs per liter benzine was in die tijd 4,5 cent.

Foto: â€‹Caspar de Haan V was de eerste benzineleverancier in Eindhoven. Hier de eerste tankwagen vóór het pand aan de Kerkstraat 20. Van links naar rechts Jan Maas, Wim Koch (directeur Shell), Mijnema, volontair, Jos de Haan, Caspar V en Piet, de chauffeur van de eerste tankwagen.

Lees ook:

Een band met bruggen, al sinds 1749