03jan

Leercurve haalt roet uit het eten

 
Ontdekken, delen, uitproberen en samen verbeteren… het ligt in onze aard. En dat komt goed van pas bij de projectoverstijgende samenwerking met woningcorporatie Antares. Want Antares verlangt van ons dat we doorlopend verbeteren. En ja, natuurlijk leer je van elk project. Maar neem je die leermomenten ook als vanzelfsprekend mee naar volgende projecten? Dát is de uitdaging.

In 2017 begonnen we voor Antares in Meijel met de renovatie van 35 woningen en afgelopen jaar voerden we een renovatie- en verduurzamingsproject uit aan 42 gestapelde en 10 eengezinswoningen in Tegelen. Het volgende project, in Blerick, staat al letterlijk in de steigers.

Alle partijen gebruiken bij die projecten dezelfde overzichtsplanning, die altijd realtime en online beschikbaar is voor alle betrokkenen en die we doorlopend voorzien van de laatste inzichten en verbeteringen. Daardoor is de afstemming makkelijk en gebeuren er geen dingen dubbel. Nog niet zo lang geleden konden de simpelste zaken roet in het eten gooien. Nu werken we met één goede oplossing, waarbij we samen leren en verbeteren.

Door op deze manier in een ‘loop’ te werken, boeken we op allerlei niveaus winst voor de komende projecten. In doorlooptijd, bewonerstevredenheid en zeker ook in geld.