20dec

Wijkpunt in Gestel voor Lunet zorg

 
Een voorziening die draait om leren, werken en meedoen. Mensen bij elkaar brengen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, zodat ze mee kunnen draaien in de samenleving. Daar werken we graag aan mee! Voor Lunet zorg bouwden we een voormalig Rabofiliaal compleet om tot een nieuw wijkpunt. Je vindt het aan het Frans Leharplein in het Eindhovense stadsdeel Gestel.

De keuken, pantry, kantoren en winkelruimte zijn ingericht volgens het LuuXX concept. LuuXX is een merk van Lunet zorg, dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij elkaar brengt. Onder het motto: bouwen aan een wereld waarin iedereen meedoet. Zie ook http://www.luuxx.nl.

In het wijkpunt maken de bezoekers unieke handgemaakte producten, stuk voor stuk met een verhaal, die in de winkelruimte worden aangeboden. Zo ondersteunt Lunet zorg kwetsbare burgers op het gebied van wonen en werken. Zodat ze naar vermogen en vanuit de eigen kracht mee kunnen doen.

Een bijzondere en mooie klus, voor een sociaal betrokken organisatie waarvoor Caspar de Haan al jaren onderhoud en service organiseert. Mooi dat we het vertrouwen krijgen om ook dit soort maatschappelijke projecten te realiseren. Inmiddels is het wijkpunt vol in gebruik. Iedereen is er welkom voor gezelligheid, sociale contacten, maaltijden, dagbesteding en activiteiten.