10dec

Aan de slag voor Woonstichting ‘thuis in de Bloemenbuurt

 
Dat we al langer werken voor Woonstichting ‘thuis in Eindhoven, wil niet zeggen dat we vanzelfsprekend ook partner zijn bij nieuwe projecten. Ieder project is uniek en vergt een eigen aanpak. Dat is ook goed en houdt iedereen scherp. Bij de renovatie van 115 woningen in de Bloemenbuurt was de sociale factor uit onze aanpak waarschijnlijk doorslaggevend voor ‘thuis.

We interviewden verschillende bewoners en luisterden goed naar hun inbreng en wensen. En we namen speciaal voor dit project een sociaal projectleider in dienst, die aanspreekpunt is voor de bewoners. Zo ontlasten we de uitvoerder, die zich nu volledig kan richten op alle technische aspecten. Verder zetten we een conciërge in, die tijdens de bouw zorgt voor orde en netheid, uitgifte van materialen, afdekken van de woningen, afsluiten van de bouwhekken, enzovoorts.

Het blijft mooi om als Eindhovens bedrijf samen met je lokale ketenpartners in en voor je eigen stad te werken. De 115 woningen in de Bloemenbuurt Noord worden gerenoveerd, zodat ze de komende 25 jaar nog goed wooncomfort bieden. Energetisch plussen we alle woningen op naar Label-B. Ook passen we de daken en bergingen aan. Waar nodig – en als de bewoners ermee akkoord zijn – vernieuwen we de keukens, toiletten en badkamers. Alles is gericht op zo min mogelijk overlast voor de bewoners. 

Inmiddels maakten we al kennis met de klankbordgroep. De uitvoering start in mei 2019 en de oplevering staat gepland vóór Kerst 2019. Wij staan in de startblokken!