27nov

Verduurzaming voor Mooiland van start

 
Bewoners aankondigen dat je hun huizen helemaal op de kop wilt gaan zetten en dan van 100% een positieve reactie krijgen… Het kan!

Woningcorporatie Mooiland selecteerde vorig jaar zes ketenpartners, met het oog op de verduurzaming van een groot deel van haar woningbezit. Caspar de Haan is een van de partners. In februari begonnen we met het inrichten van de ketensamenwerking en meteen daarna startte ons renovatieteam met de voorbereiding van de energetische renovatie (Label-B) van 30 woningen in Huijbergen, 17 in Rijsbergen, 25 in Zundert en 98 appartementen in Etten-Leur. 

Inmiddels zijn we van start in Huijbergen, waar alle 30 huishoudens meedoen aan het energetische deel van de renovatie. Dat is uniek. Er was dan wel geen sprake van huurverhoging, maar je moet de bewoners wel ‘meekrijgen’. Daar zijn we goed in.

De bewoners van de G. Peetersstraat en de aangrenzende Baroniestraat zijn stuk voor stuk enthousiast. Een paar van hun uitspraken:
  • “De mensen van Caspar de Haan nemen ons als bewoners gewoon serieus en dat zorgt voor vertrouwen. Iedereen weet wat hem of haar te wachten staat.”
  • “Erg prettig dat we vanuit Mooiland en Caspar de Haan zo’n duidelijke voorlichting krijgen. Ook van het eindresultaat heb ik een goed beeld, ik heb tenslotte zelf mogen kiezen zoals de kleur van het aanrechtblad, de kastjes, greepjes en tegels. En overlast proberen ze tot het minimum te beperken.”
 
Naast de energetische maatregelen konden de bewoners ook kiezen hun keuken te laten vernieuwen. Ook hier weer een hoge deelname: 24 van de 30. Sommigen hebben eerder al zelf hun keuken vernieuwd en voor anderen betekent het simpelweg teveel overlast. De keukenrenovaties en de energetische renovatie worden allebei in een ‘treintje’ uitgevoerd, zodat de bewoners precies weten waar ze aan toe zijn. Midden december is de renovatie in Huijbergen klaar.