Vastgoed verduurzamen voor de volgende generatie

(Energetisch) Renoveren

Dit staat naast innovatie en klantgericht werken hoog in ons vaandel. Niet alleen om de woonlasten van de eindgebruiker te verlagen, maar in de drie eeuwen dat ons bedrijf bestaat heeft iedere generatie Cas de Haan het bedrijf en haar omgeving netjes achter gelaten voor de volgende generatie. Hier ligt ook de ambitie en drijfveer van ons huidige bedrijf. Samen met partners hebben wij hiervoor enkele revolutionaire concepten ontwikkeld.
Voor energetisch renoveren is de EPA-w opname (Energie Prestatie Afspraken) een soort nulmeting. Caspar de Haan heeft een speciaal team getraind in EPA-w dat energetische opnames op locatie direct digitaal verwerkt in een EPA-w app.

Onze aanpak

Onze aanpak

Beloftes

5dagen_inzicht.png

Binnen 5 dagen inzicht in investering en haalbaarheid

70deelnamegarantie.png

Gegarandeerd 70% bewonersparticipatie

conceptaanpak.png

Conceptmatige aanpak

4maandenstart.png

Binnen 4 maanden start - realisatie

Heeft u vragen over (energetisch) renoveren?

Neem dan contact op met een van de onze experts op dit gebied

 

Jurgen vd Steijn

projectmanager renovatie

040 250 1999

jurgen@caspardehaan.nl
 

Arie Steijntjes

projectmanager renovatie

040 250 1999

arie@caspardehaan.nl

Gerelateerde blogs

 
22okt

Formule 1-renovatie van 149 Coignet-woningen in Veghel

Voor Area rijden we de Grand Prix van Veghel en de pitstraat is ingericht in de wijk De Leest. Met ons F1-team renoveren we nu de eerste 24 van in totaal 149 huurwoningen van Area. Met strakke rondetijden van 1 dag vervangen we de gevels van een woning om de bewoners zo kort mogelijk tot last te zijn. De woningen die bijna 50 jaar geleden volgens het Coignet-systeem zijn gebouwd, voldoen niet meer aan de (duurzaamheids)eisen van deze tijd. Vocht, schimmel en kou waren veelgehoorde klachten van bewoners. In het verleden zijn in Nederland veel van dit soort woningen al gesloopt, soms al enkele tientallen jaren na de bouw. De 149 woningen van De Leest blijven behouden.  Pole position Als de zon nog onder is, staan we al pole position. Vele maanden voorbereiding samen met het team van Area komen nu, in een paar uur, samen. Voordat de zon weer ondergaat, moet de woning weer dicht zijn. 2 geveldelen, onder en boven, gaan eruit en de nieuwe prefab houtskeletbouw voorzetgevels gaan er direct in. Eerst aan de voorkant, later ook achter. Samen met dakvervanging, plaatsen van zonnepanelen, asbestsanering, schilderwerk en herstelwerkzaamheden aan interieurs gaan de woningen van label C (Energie-Index tussen 1,4 en 1,8) naar label A+ (EI lager dan 0,6). Samenwerken Alle leden van het renovatieteam zijn net als de monteurs in de pitstraat volledig op elkaar ingespeeld. De rondetijden zijn veelbelovend en we gaan de Grand Prix van Veghel volgens planning uitrijden.  De nieuwe prefab gevels verduurzamen de buitenschil. Houten kozijnen, steenstrips en pleisterwerk geven de woningen bovendien een fraaie uitstraling. De (onderdelen van de) verwijderde gevels krijgen een nieuwe bestemming. Deze worden verkocht via Gebruiktebouwmaterialen.com. 

 
01okt

Eerste 23 woningen renovatie Lent opgeleverd

Op een regenachtige dag vieren we een bescheiden feestje in Lent. Met de eerste club bewoners van het verduurzamingsproject dat we samen met Mooiland ook in Lent zijn ingegaan, blikken we terug op de weken waar zij aanvankelijk tegenop zagen, maar die toch mooi uitpakten.  ‘Uiteraard’ regent het op de dag dat we de oplevering willen vieren. Weken van technisch weer, zoals we dat noemen, gingen er aan vooraf, maar juist vandaag…? Dat was niet veel anders toen we onze plannen voor de 23 woningen in maart presenteerden. Buiten storm, binnen regende het vragen. Dan zijn we, nu het eerste complex voltooid is, toch benieuwd: hoe hebben de Lentenaren de renovatie met ons ervaren? Wij zijn aangenaam verrast.  Stoel in de schaduw “Blij dat het voorbij is”, is toch wel de gedeelde mening onder de bewoners. Het was “zwaar”, en dat is niet zo gek. Ook al gedragen we ons als gast en doen we alles om de hinder tot een minimum te beperken, onze renovatietrein dendert wel door de hier wat kleinere woningen en dat heeft flink wat impact op de bewoners. Toch krijgen we veel warme woorden en niet alleen over het resultaat. Alle lof voor de vaklieden: "Jullie waren zo netjes, het was bijna akelig", horen we zelfs. Tijdens de renovatie (energetisch en badkamer, keuken, toilet) zijn we dan ook heel gastvrij ontvangen. Een stoel in de schaduw toen het zo heet was, bijvoorbeeld. Ook kennen de meeste bewoners al onze vaklieden bij naam. En nu verder De trein rijdt verder door Lent. De renovatie van 50 eengezinswoningen is al begonnen en over enkele maanden verduurzamen we nog eens 161 woningen. Aan ons dan de mooie uitdaging om toch weer en stoeltje in de schaduw te verdienen. Of onder een paraplu. 

 
24sep

Tetris Challenge: Onze vaklieden als hulpdiensten

Onze vaklieden van Service zijn de brandweermannen (en –vrouwen) die uitrukken als er ‘brand’ is bij een zorginstelling, in een woning van een corporatie of op een groot fabrieksterrein. Brandjes, of het nu gaat om een kapotte ruit, een vastgelopen sleutel of een gebroken tegeltje, moeten snel geblust worden en daarom zijn onze ‘brandweerwagens’ volledig uitgerust.  De hulpdiensten in Zwitserland en België startten de Tetris Challenge, om eens te laten zien wat er zoal in een voertuig aanwezig is. De challenge gaat de wereld over en ook wij voelden ons uitgedaagd. Timmervrouw Dorine laat zien wat er allemaal in haar bus zit. 

 
18sep

Even bijkomen in de Buurt

Een primeur voor de bewoners van 115 woningen in de Eindhovense Bloemenbuurt-Noord. Zij zijn de eersten die gebruik kunnen maken van de Buurt tijdens het groot onderhoud aan hun woningen. De Buurt is onze opvatting van een rustwoning. Nou is een rustwoning natuurlijk niet uniek en nieuw. Bij veel renovatieprojecten waarbij bewoners hun woning niet uit hoeven, is wel ergens een plek ingericht om even bij te komen, om een wasje te draaien en om even samen met de buren de wereldproblematiek aan te kaarten en op te lossen. Fris en herkenbaar Nu hebben we een fris basispakket dat we steeds naar een volgend project mee kunnen nemen. We nemen dan ook afscheid van de niet zo uitnodigende term rustwoning, in ieder geval in de communicatie naar de bewoners. Interieurarchitecte Marieke Rosmalen zorgt voor een herkenbare uitstraling.  Wat is de kracht van de Buurt? ​Echt uitnodigend Fris, modern en licht (in  de huisstijl van Caspar de Haan) Nette, schone meubelen Wasmachine, Wifi, Netflix, laders voor smartphones en tablets Verbindend. Buren leren elkaar kennen ​De Buurt is een van de middelen die we inzetten om het onderhoud voor de bewoners met zo min mogelijk hinder te laten verlopen. Stof, herrie en vaklieden over de vloer zijn onvermijdelijk bij grote projecten. Hoe mooi het resultaat dan ook is, er gaan altijd weken van hinder aan vooraf. De Buurt is een aantrekkelijke plek om dat even te ontvluchten.

 
28aug

Eervol onderhoud aan de Zaltbommelse roots van Philips

Een bijzonder eervol project in Zaltbommel. Onze vaklieden mogen onderhoud aan de buitenschil uitvoeren van een pand dat een belangrijke plaats in de Zaltbommelse, Eindhovense en zelfs wereldgeschiedenis heeft. Het is een mooie opdracht met een gouden randje. Als je de geschiedenis van Eindhoven in één woord moet samenvatten, dan moet dat wel Philips zijn. De ondernemersfamilie kwam eind 19e eeuw naar Eindhoven en is voor een groot deel verantwoordelijk voor de enorme groei die de stad daarna doormaakte. Vóór Eindhoven in beeld kwam, woonden en werkten generaties Philipsen in Zaltbommel. De broers Gerard en Anton Philips, de grondleggers van de gloeilampenfabriek Philips, zijn geboren in een statig pand aan de Markt in Zaltbommel. Daar verbleef ook regelmatig de Duitse denker Karl Marx, een neef van Gerard en Anton. Marx schreef onder meer hier aan zijn werk Das Kapital.  De Haan en Philips Caspar de Haan en Philips komen voor het eerst met elkaar in contact als Philips op een veiling meer biedt dan Caspar de Haan op een fabriekje in Eindhoven. Dat veilingobject zal als gloeilampenfabriekje de bakermat van Philips in Eindhoven worden. In de decennia die volgen, werken duizenden mensen in de fabrieken en alles wat daarbij hoort. Op het hoogtepunt van de enorme complexen in Strijp zijn ook zo’n vijftig medewerkers van Caspar de Haan permanent bezig met onderhoud. Bij het 100-jarig jubileum van Philips in 1991 bedanken we het bedrijf dan ook ludiek voor het ‘wegkapen’ van het fabriekje. Corry de Haan, Cas de Haan VII en Cas de Haan VIII in 1991 op bezoek bij Frits Philips en Jan Timmer  In Eindhoven is Philips niet meer zo aanwezig in het vastgoed als decennia geleden. Een zeer groot deel van het de gebouwen heeft nu een andere bestemming en eigenaar of is gesloopt. Philips als opdrachtgever voor onderhoud, dat zien we dus niet veel meer. Wel mogen we bijvoorbeeld het Philips Stadion schilderen.  Opdracht De huidige bewoners van het huis in Zaltbommel wonen er al sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw. Zij huren het sindsdien van Philips en hebben van de familie Philips persoonlijk de taak gekregen goed voor het huis te zorgen. Meneer Frits voelt in de jaren zeventig nog altijd veel verbondenheid met Zaltbommel en met het huis van zijn familie. Op de dag dat vader Anton 100 jaar zou zijn geworden in 1974, onthult Frits een plaquette ter herinnering aan de grondvesters. Wij zorgen nu, in opdracht van vb&t en met toeziend oog van Philips dat de buitenschil de mooie geschiedenis eer aan doet, met respect voor de ondernemersfamilie, de fraaie locatie midden in Zaltbommel en de bewoners van het pand.  Rijksmonument Onze vaklieden werken tot in de kleinste details met veel plezier aan het Rijksmonument uit de 19e eeuw. De pleisterwerk buitenmuren, de kozijnen (met honderden kleine ramen), de boeiborden en de dorpels krijgen een nieuwe laag verf. De harp in het werk in het bovenlicht van de voordeur heeft bij oplevering gouden snaren. Ook kijken we of we de plaquette schoon kunnen maken en houden. 

 
12aug

Europese erkenning voor Moerwijkzichtflat

Het project Moerwijkzicht in Breda heeft Europese erkenning gekregen. Als een van de partners werkten wij in 2017 en 2018 in opdracht van Dura Vermeer mee aan het onderhoud en de renovatie van dit grote flatgebouw. Het project heeft een European Responsible Housing Award gewonnen.    Het gebouw met 241 sociale huurappartementen kreeg een opfrisbeurt. De renovatie zorgde voor een mooie uitstraling, maar vooral ook voor een verlaging van de energielasten en minder CO2-uitstoot. Planmatig Onderhoud van Caspar de Haan zorgde voor onder meer het schilderwerk, nieuw HR++-glas en verbeterde isolatie.   Toonaangevend in Europa De European Responsible Housing Awards is een door de Europese Unie gefinancierd initiatief gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen de sociale en betaalbare woningsector.    Moerwijkzicht moest het in de categorie ‘Toonaangevende innovatie, vertegenwoordigers van een eerlijke energietransitie’ opnemen tegen inzendingen uit Spanje, België en Duitsland. Het was het eerste grootschalige project in Nederland waarbij woningen van het gas gingen. De jury is onder meer lovend over onder meer hoe bewoners van maar liefst 25 nationaliteiten, woningcorporatie Alwel (toen nog Allee Wonen) en de renovatie-uitvoerders met elkaar omgingen tijdens de renovatie, onder meer door inzet van contactpersonen per etage. Verder wordt de kopieerbare aanpak geprezen   Deze Europese award is niet de eerste prijs voor het project. In 2018 ontving het al De Groene Parel van energie-coöperatie BRES. Lees ook: - Onderhoud complete buitenschil flat in Breda