Aantoonbaar >20% besparing op onderhoud

Planmatig onderhoud

Onze roots zijn vergroeid met het schildersambacht, dat wij nog steeds met volle passie uitvoeren. De laatste 10 jaar hebben wij dit vak in ons bedrijf naar een hoger niveau weten te brengen. Zo kunnen wij met onze resultaatgerichte aanpak besparingen van meer dan 20% realiseren op je onderhoudsbegroting. Hiervoor hebben we systemen ontwikkeld om onderhoud en renovatie te ontwerpen, te realiseren en te beheren met garantie op rendement, kwaliteit en hoge klanttevredenheid. Dit doen wij voor enkel alleen schilderwerk t/m complete schilrenovatie.
Resultaatgericht samenwerken is de basis van waaruit wij werken. Diverse projecten en samenwerkingsverbanden hebben bewezen dat we met deze aanpak een gemiddelde besparing kunnen realiseren van 20% over twee onderhoudscycli, met garantie op kwaliteit, bewonerstevredenheid en budgetzekerheid. Lean & mean! Dit is zelfs nog exclusief interne procesbesparing bij de opdrachtgever.

>20% besparing t.o.v. traditioneel onderhoud

>20% besparing t.o.v. traditioneel onderhoud

Beloftes

budgetzekerheid_def.png

Budgetzekerheid

Tevredenbewoners_def.png

Tevreden klanten en bewoners

kpis_def.png

Garanties op KPI's

20procentgoedkoper_def.png

>20% besparing

Heeft u vragen over planmatig onderhoud?

Neem dan contact op met

 

Marcel Copier

planmatig onderhoud

040 250 1999

marcel@caspardehaan.nl

Gerelateerde blogs

 
18apr

Mooi feestje voor opnieuw behalen van VGO en PSO keurmerk

Het succesvol doorstaan van de audits door KIWA rondom PSO (trede 3) en het VGO keurmerk vormde een mooie aanleiding voor een klein feestje met het complete kantoorteam. We hebben het gevierd onder het genot van een glas bubbels. Successen boek je immers samen en vier je dus ook samen! Het boekjaar loopt van 1 april tot 31 maart bij onze organisatie, geen grap, ook een goed moment om samen even terug te kijken op het afgelopen succesvolle boekjaar en vooruit kijkend op het nieuwe jaar. VGO is voor de opdrachtgevers in het leven geroepen. VGO is het keurmerk waarmee  vastgoed- en onderhoudsbedrijven, maar ook bouwbedrijven, het bewijs leveren dat ze de kennis en kunde in huis hebben qua resultaatgericht samenwerken. Een VGO bedrijf beheerst de eigen processen en heeft kennis van en ervaring met het uitvoeren van resultaatgericht onderhoud, renoveren en samenwerken. PSO staat voor Prestatieladder Socialer Ondernemen, dit is een keurmerk dat zowel kwantitatief als kwalitatief meet hoe sociaal je organisatie is. Eenmaal in de 2 jaar wordt je als PSO organisatie geauditeerd. De PSO is in 2011 ontwikkeld door TNO en opgezet met SW-bedrijven als duurzaam verlengstuk van social return. Caspar de Haan onderhoud & renovatie was één van de eerste Nederlandse onderhoudsbedrijven met een PSO-keurmerk. Het keurmerk werd hiermee voor de 3e keer uitgereikt. Aanwezig waren ook Thijs Eradus van Springplank (2e van links) en Yuri Starrenburg directeur PSO Nederland (3e op de foto driemanschap). Springplank richt zich op het naar werk begeleiden van mensen zonder woning of die deze dreigen te verliezen door een combinatie van problemen. Via Springplank hebben we verschillende collega’s mogen verwelkomen.

 
09apr

Goed op schema voor Wonen Limburg

In september 2017 kregen wij samen met 3 collega bedrijven de opdracht van Wonen Limburg voor de energetische renovatie van circa 4.000 woningen. Na een grondige voorbereiding, de energetische opnames en vooral intensieve communicatie met de bewoners, is het renovatietraject voor Wonen Limburg in volle gang.   De eerste van de ons toegewezen 1.000 huurwoningen zijn onlangs opgeleverd in Weert. Hiervan zijn de daken vervangen inclusief dakbeschot en dakpannen, zonnepanelen geplaatst, controle spouwmuur isolatie, nieuwe kunststof kozijnen met HR++ beglazing en waar nodig de installatie van een nieuwe CV ketel. De opgeleverde woningen zijn gereed gemeld als Label-A, gelijk aan de nieuwe Energie-Index (EI) van 0,81 tot 1,2.   Op dit moment hebben wij ook al meerdere complexen voor Wonen Limburg gerenoveerd, de zonnepanelen worden gelegd en waar nodig worden CV ketels geplaatst. Als de renovatie van woningen klaar is wordt dat gemeld bij opdrachtgever Wonen Limburg en Atriensis. Dit bedrijf adviseert en ondersteunt woningcorporaties bij alle vraagstukken op het gebied van energie en duurzaamheid. Deze partij coördineert het hele EI traject voor Wonen Limburg. Eind 2018 zullen er conform afspraak ruim 500 woningen door ons zijn opgeleverd.   Inmiddels is het proces optimaal ingericht en werken we nu samen met de ketenpartners aan optimalisaties op productniveau. De herhaalbaarheid en het volume wordt hiermee vertaald naar innovatie en besparing. Dit proces is in volle gang en de eerste resultaten volgen op korte termijn. Hiermee gaan we de doelstelling van 1.000 woningen de komende jaren zeker halen.

 
04apr

Monumentaal RGS project voor Woonzorg Nederland

In het voormalig minderbroederklooster aan de Biest 43 in Weert is zorgcentrum ‘Hieronymus’ gevestigd. De geschiedenis hiervan gaat terug tot 1461. In 1998 is het gebouw door Woonzorg Nederland geschikt gemaakt als zorgcentrum, waarbij werd toegezien op behoud van de kloosterlijke sfeer. Onze opdrachtgever Woonzorg Nederland heeft het zorgcentrum verhuurd aan zorgorganisatie de Stichting Land van Horne. Dit is ons eerste monumentale werk dat we in RGS hebben uitgevoerd volgens Kwaliteit in Balans (KiB). Bij resultaatgericht samenwerken volgens KiB is een heldere vraagspecificatie van de opdrachtgever het vertrekpunt. KiB is een instrument waarmee aspecten als veiligheid, energieprestatie, gebruikskwaliteit, duurzaamheid, met elkaar in de gewenste balans worden gebracht.  Op basis hiervan wordt een onderhoudsscenario gekozen waarmee de exploitatiekosten nauwkeurig in kaart worden gebracht. Ondanks het feit dat wij al sinds 1749 werken aan het verfraaien van vastgoed, blijft het bijzonder om onderhoud te verrichten aan een monumentaal pand. Naast de normale onderhoudswerkzaamheden zoals schilderwerk en houtrotherstel, zijn er verschillende restauratie werkzaamheden verricht. Denk hierbij o.a. aan de restauratie van de bijzondere zonnewijzer. Mooi dat er binnen onze organisatie voldoende kennis aanwezig is om ook ingewikkelde restauratieklussen uit te kunnen voeren. Het RGS onderhoud aan diverse buiten gevels van het pand is voornamelijk in de wintermaanden uitgevoerd. Hiervoor zijn gevels in de steigers gezet met een kap en windwerend doek. De werkzaamheden hebben hierdoor nauwelijks hinder ondervonden van het weer en het project is netjes conform planning afgerond.  

 
26mrt

Fraaie upgrade kantoor Pronexus Eindhoven

Onlangs hebben we het karakteristieke kantoorgebouw van Pronexus aan de binnenzijde ingrijpend veranderd, zowel qua indeling, faciliteiten als qua uitstraling. De voormalige basisschool van het Klooster aan de Heezerweg in Eindhoven is al weer vele jaren de kantoorlocatie en eigendom van Pronexus. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van webapplicaties voor gemeentelijke en regionale overheden. De opdracht van Pronexus was om het kantoorpand naast een frisse upgrade, vooral  functioneel aan te passen aan de eisen van deze tijd. Samen met hen hebben we hiervoor een plan opgesteld. Gestart werd met vergroting van de entree van het pand en aanpassing van de indeling in diverse ruimtes. Verder zijn de keukens op de begane grond en in de kantine op de eerste verdieping vervangen en aangepast. In de kantoorruimten zijn aparte airco units geplaatst en in verband met de aanleg werden plafonds deels vervangen en zijn ook verschillende aanpassingen uitgevoerd in de meterkast. Voor extra stroomvoorziening op de werkplekken zijn vloer stopcontactmodules geplaatst. De algemene ruimtes en kantoren hebben nieuwe vloeren (tapijttegels en PVC) en zijn allemaal geschilderd. Naast de bekende witte RAL kleur 9010 hebben de werknemers van Pronexus per kantoor zelf een accent tint gekozen voor het eigen kantoor. De kleurstelling van de kantoren komt subtiel terug in de centrale gang omdat de dagkanten van de deurkozijnen dezelfde kleur hebben. Al met al een mooie en functionele update van een karakteristiek kantoorgebouw.

 
20mrt

Nieuw: Caspar de Haan Academy

Een Academy waar je de nieuwste technieken en fijne kneepjes van het onderhoud en renovatie vak, een gewaardeerd eeuwenoud ambacht, leert. Dat verzekert jonge mensen en herintreders van een prima toekomst met de zekerheid van werk. Een mooi vak beheersen geeft je echte voldoening omdat je samen met collega’s echt kwaliteit kunt maken bij mensen thuis of op het werk. Geen dag is hetzelfde, geen moment is saai. Je komt bij allerlei verschillende opdrachtgevers zoals bij Heineken, Campina, Maxima Medisch Centrum, Cello, Lunetzorg, PSV Stadion, DAF Paccar, scholen en sociale woningbouw door heel Brabant en Limburg. Werken in dit vak maakt je als mens ook veelzijdig. Geïnspireerd door onze collega Kees van Loon van Koster totaalonderhoud is de Caspar de Haan Academy onlangs van start gegaan op onze locatie in ’s-Hertogenbosch. Met 8 leermeesters hebben we leergangen samengesteld voor de vakken schilderen, timmeren, glas zetten, houtrotherstel, isoleren en het aanbrengen van brandveiligheid voorzieningen. Hierbij trainen we onze talenten ook in communicatie, leren we ze wat de Caspar de Haan kwaliteit is en brengen we ons dna over. Niet op een schoolse manier maar gewoon verfrissend, interactief en met de handen uit de mouwen. De lesavonden bieden naast theoretische basiskennis vooral praktische oefensessies in een gemoedelijke sfeer.

 
12mrt

De challenge voor energieneutraal renoveren

Beretrots dat we samen met Kemkens Installatieburo www.degroenebrink.nl in Oss hebben gerealiseerd voor BrabantWonen, een fantastische NOM renovatie met vier verschillende installaties die we de komende jaren gaan monitoren. De Groene Brink is vanaf 1 maart jl. bewoond door speciaal voor dit project geselecteerde huurders, stuk voor stuk persoonlijk betrokken bij duurzaamheid. Naast doorlopende online monitoring en de inzet van een energiecoach, zijn we ook welkom in de NOM woningen voor een rondleiding met corporaties en andere relaties. Een uniek project met een realistische knipoog naar 2050 en een mooie showcase voor toekomstige renovatie projecten. Voor meer info: www.degroenebrink.nl Werk je bij een corporatie en zou je ‘de Groene Brink’ willen bezoeken? Mail dan naar frans@caspardehaan.nl Er is nu al veel belangstelling om dit project te bezoeken.