02okt

Transformatie 12e etage naar kantoortuin Utrecht

 
De 12e etage van een modern overheidsgebouw in Utrecht had oorspronkelijk de functie van interne kinderopvang opgezet voor de werknemers van het hele gebouw. De verdieping is compleet gestript en opnieuw ingericht door Caspar de Haan onderhoud & renovatie. Conform het programma van eisen van opdrachtgever Rijksvastgoedbedrijf is de ruim 270 m2 tellende etage heringericht tot een multifunctionele kantoortuin met 3 gescheiden vergaderruimtes, 14 flexwerkplekken en een centraal ‘ankerpunt’ met multimedia voorzieningen. Extra uitdaging tijdens de uitvoering was dat het complete kantoorgebouw vanaf 7.45 uur in de ochtend ‘stiltegebied’. Alle activiteiten die (mogelijk) geluidshinder veroorzaken zijn zoveel mogelijk op zaterdagen uitgevoerd. Een uitdaging die we dan ook met glans hebben doorstaan.

Als bouwkundig aannemer hebben we in bouwteam samengewerkt o.a. met specialisten op het gebied E-installaties (Van Zandvoort Electrotechniek uit Geffen) en W-installaties (Kuijpers Installaties uit ’s-Hertogenbosch). Naast de flexwerkplekken werden 2 kleine (voor ieder 8  personen) vergaderruimtes en 1 grote (voor 26 personen) gerealiseerd. Uiteraard moesten de vergaderruimten worden voorzien van apart regelbare klimaatbeheersing, audio-video faciliteiten, goede akoestiek, maatregelen voor geluidsdichtheid, et cetera. In dit kader zijn ook de plafonds in de hele ruimte vernieuwd en aangepast aan de eisen. De nieuwe plafonds zijn voorzien van drukschotten voor de overlangs geluidsisolatie en de brandwerendheid. Na stoffering en inrichting is het project binnen planning en budget opgeleverd begin september.