Actueel

Blogs en media

 
13nov

Feestje 2000-ste woning naar minimaal LabelB

Afgelopen vrijdag hadden we een mooi feestmoment in Veghel: oplevering 2000e woning na energetische renovatie in dit geval naar LabelA. Uiteraard met taart voor de bewoners van de betreffende woning en worstenbroodjes voor iedereen in de flat. Vanaf 2014 zijn wij als bedrijf gestart met energetische renovaties (minimaal LabelB). Inmiddels (november 2017) is de 2000e woning verduurzaamd door ons LabelB team. Het bleek een appartement te zijn van Area uit een verduurzamingsproject (250 appartementen) dat op dit moment draait in Veghel. Een heus fotomoment voor ons LabelB team samen met de bewoner van het betreffende appartement. Verduurzaming is een prioriteit voor woningbouw corporaties die voor de uitdaging staan om hun totale woningbezit in 2020 gemiddeld naar een EI van 1,25 te brengen. De corporaties waarmee wij op dit moment samenwerken gaan die opgave zeker realiseren. Wij hebben ons verduurzamingsteam uitgebreid om ook nieuwe opdrachtgevers volledig te ontzorgen bij deze uitdaging. Lees hier meer. 

 
24okt

Gezellige familiedag 2017

De familiedag 2017 was ook dit jaar weer erg geslaagd op natuurcamping ‘Klein Frankrijk’ in Leende, met een fraaie opkomst. Collega’s al dan niet met partners en kinderen, vormde een kleurrijk gezelschap tijdens de 2e familiedag. Iedereen was welkom om op zaterdag 30 september te genieten van alle smaak en vermaak. Er werden maar liefst 6 tenten opgebouwd voor deze actieve familiehappening, deze hebben gezien het weer hun functie prima vervuld. Ook dit jaar was er weer voor ieder wat wils. Naast een goochelaar, 2 clowns, een cartoonist en een verhalenverteller, was er voldoende sportieve uitdaging en ook weer een groot kampvuur. Van het ruime aanbod aan spel- en sportieve activiteit, werd door zowel de kinderen als de ouders  zeer actief gebruik gemaakt. Uit de vele reacties achteraf kunnen we opmaken dat jong en oud zich prima hebben vermaakt. Gelukkig heeft het ‘natte’ weer de pret absoluut niet kunnen bederven en de middag eindigde zelfs met zon! Een heerlijke droge herfstavond met veel actie, gezelligheid, lekker eten en drinken, vormde een mooie afsluiting van een bijzondere familiedag.

 
09okt

De HelpendeHaan

Voor opdrachtgevers waarvoor wij groot onderhoud uitvoeren hebben wij voor de bewoners een leuke attentie bedacht om hen nog beter bij de renovatie te betrekken. Vóór de renovatie ontvangen bewoners een persoonlijke emmer met allerlei handige zaken als afdekzeil, handschoenen, oordopjes, veiligheidsbril, et cetera. Ook krijgen bewoners de ‘handyman’, een strippenkaart ter waarde van bijvoorbeeld €250, waarmee men hulp kunt inkopen voor klusjes in en om het huis. Soms kunnen ook bouwmaterialen worden aangeschaft met de kaart. Beter en persoonlijker contact met bewoners met meer betrokkenheid bij het renovatieproces. Met de HelpendeHaan kunnen bewoners het eindresultaat een eigen tintje geven. Ludiek en vooral leuk, renoveren met een lach! Inhoud van de emmer en mogelijkheden met de strippenkaart kunnen per project uiteraard verschillen. De ‘HelpendeHaan’ is onlangs voor het eerst ingezet bij een project van Antares in Meijel. 

 
06okt

Training brandwerende voorzieningen

Onlangs is door een team van mensen een training gevolgd voor het aanbrengen van voorzieningen brandveiligheid. Naast theorie bestond de training vooral uit het toepassen van kennis in de praktijk. Wanneer doorvoeren niet brandveilig zijn afgedicht, is bij brand overslag van vuur mogelijk. De training omvat naast het inzicht krijgen in compartimentering en regelgeving, vooral praktische instructie over het coaten van doorvoeren, afdichten met bepaalde kitsoorten, het aanbrengen van manchetten, et cetera. Een belangrijk aspect bij de uitvoer van dergelijke werkzaamheden, is vooral de registratie van werkzaamheden om een goed logboek te creëren. Hiervoor hebben we een speciale App aangeschaft waarin van iedere aangebrachte voorziening een foto wordt geüpload, uiteraard aangevuld met benodigde gegevens. Centraal tijdens de training stond een opdracht die we gaan realiseren voor een grote zorgcorporatie. Een woon-zorgcomplex van 224 verhuureenheden moet brandveilig gemaakt worden. Beeldmateriaal van het complex en de proefwoning, met tal van brandveiligheidsaspecten, waren leidend voorbeeld voor de training. Daags na de training hebben we gezamenlijk de proefwoning gerealiseerd. We staan in de startblokken voor realisatie van het project.

 
02okt

Transformatie 12e etage naar kantoortuin Utrecht

De 12e etage van een modern overheidsgebouw in Utrecht had oorspronkelijk de functie van interne kinderopvang opgezet voor de werknemers van het hele gebouw. De verdieping is compleet gestript en opnieuw ingericht door Caspar de Haan onderhoud & renovatie. Conform het programma van eisen van opdrachtgever Rijksvastgoedbedrijf is de ruim 270 m2 tellende etage heringericht tot een multifunctionele kantoortuin met 3 gescheiden vergaderruimtes, 14 flexwerkplekken en een centraal ‘ankerpunt’ met multimedia voorzieningen. Extra uitdaging tijdens de uitvoering was dat het complete kantoorgebouw vanaf 7.45 uur in de ochtend ‘stiltegebied’. Alle activiteiten die (mogelijk) geluidshinder veroorzaken zijn zoveel mogelijk op zaterdagen uitgevoerd. Een uitdaging die we dan ook met glans hebben doorstaan. Als bouwkundig aannemer hebben we in bouwteam samengewerkt o.a. met specialisten op het gebied E-installaties (Van Zandvoort Electrotechniek uit Geffen) en W-installaties (Kuijpers Installaties uit ’s-Hertogenbosch). Naast de flexwerkplekken werden 2 kleine (voor ieder 8  personen) vergaderruimtes en 1 grote (voor 26 personen) gerealiseerd. Uiteraard moesten de vergaderruimten worden voorzien van apart regelbare klimaatbeheersing, audio-video faciliteiten, goede akoestiek, maatregelen voor geluidsdichtheid, et cetera. In dit kader zijn ook de plafonds in de hele ruimte vernieuwd en aangepast aan de eisen. De nieuwe plafonds zijn voorzien van drukschotten voor de overlangs geluidsisolatie en de brandwerendheid. Na stoffering en inrichting is het project binnen planning en budget opgeleverd begin september.

 
27sep

Groot onderhoud in Meijel op volle toeren

Direct na  de bouwvak zijn we in opdracht van woningcorporatie Antares in Meijel gestart met de renovatie van 35 woningen. Door in aanloop goed te luisteren naar klankbordgroep en de huurderbelangenvereniging heeft het definitieve ontwerp geresulteerd in 100% deelname van de huurders. De 35 woningen zijn verdeeld over 4 woonblokken, inmiddels staan blok 1 en blok 2 in de steigers en is gestart met de (energetische) renovatie van de buitenschil o.a. door vervanging van de kozijnen door kunststof kozijnen. In blok 4 is gestart met de vervanging van de keukens, badkamers , toiletten en het plaatsen van een hybride warmtepomp op het dak. Deze gebruikt de warmte uit de lucht voor het opwarmen van koud water en staat in verbinding met de CV-ketel die hierdoor  minder vaak aangaat en dus veel minder gas verbruikt. Projectleider John Geris van Caspar de Haan Onderhoud & Renovatie: “We werken blok 1 aan de buitenschil af en tegelijkertijd wordt blok 4 aan de binnenkant aangepakt. Als blok 1 buiten klaar is starten we hier met  vervanging van de keukens, badkamers en toiletten. Tegelijkertijd blok 2 buiten en dan binnen etc…, zo werken we blok voor blok af.  Met deze aanpak hebben de bewoners de minste overlast tijdens de renovatie. Eind 2017 zijn we klaar.” Woning ingericht als huiskamer, kantoor en winkel Eén van de woningen is deels ingericht als huiskamer voor inloop van bewoners en verder als kantoor voor de projectleider, de opzichter en de bewonersbegeleider vanuit Antares. Communicatie met bewoners heeft extra aandacht nodig door de mix van zo’n 10 verschillende nationaliteiten op deze kleine groep bewoners. Naast de sociale functie van de  huiskamer is er tevens een winkelfunctie waar men klein bouwkundig materiaal kunnen aanschaffen met de strippenkaart van €250 die zij bij aanvang van het project hebben gekregen. Zaken als vliegenhor, tex, tape, touw, verfrollers, etc…. kunnen hiermee worden aangeschaft. Met de strippenkaart (de Handyman)  kunnen bewoners ook hulp inkopen van een Caspar de Haan ‘handyman’ voor klusjes in en om het huis. Ludiek en vooral leuk, renoveren met een lach! John: “hiernaast organiseren we opruimdagen voor de bewoners. We plaatsen een container voor afval en rommel en maken er meteen een gezellige dag van rond een partytent met koffie en koek. Dit wordt door de bewoners erg op prijs gesteld.” 

 
07sep

renovatiecontract 1.000 woningen voor Wonen Limburg

Onlangs vond de officiële ondertekening plaats van de energieprojecten 2017-2020 van Wonen Limburg. Hiermee kregen 4 partijen officieel de opdracht om te starten met de energetische renovaties van ongeveer 4.000 woningen. Bestuurder Wim Hazeu van Wonen Limburg: “Het is een stevige wedstrijd geweest. En dan geen wedstrijd op prijs, maar op kwaliteit. We gaan 4 jaar met elkaar samenwerken en houden elkaar hier scherp in.” Caspar de Haan onderhoud & renovatie zal de komende 4 jaar 1000 toegewezen huurwoningen renoveren voor een bedrag van circa 20 miljoen euro. Het verduurzamingsproject in Limburg is inmiddels gestart. Deze uitvraag is echt op onze lijf geschreven. Tijdens de bouwcrisis hebben we de belangrijke strategische keuze gemaakt om juist in te zetten op de verduurzaming van bestaande woningbouw. De laatste jaren hebben we hier flink in geïnvesteerd en nu is ons bedrijf klaar om dit soort opdrachten te realiseren. Investeringen zoals het werven van kwalitatief sterke doeners en denkers uit renovatieland, NOM proefwoningen, het ontwikkelen van nieuwe communicatiemiddelen, gedragscampagnes, opleidingen en ICT systemen. Met 4 x 1.000 woningen in het vooruitzicht kunnen we met elkaar slimme betaalbare componenten (dak, gevel en installatie) ontwikkelen. We gaan het gefaseerd aanpakken. Bijvoorbeeld een dak vervangen we (NOM ready) met een bredere overstek zodat hier later nog een gevel (NOM ready) geplaatst kan worden. Nieuwe kozijnen met in de toekomst de mogelijkheid tot Tripple beglazing, etc. Afijn, we voeren enkele van dit soort no-regret maatregelen uit met de blik van Wonen Limburg op energieneutraal in 2050. Met deze ‘Limburgse beweging’ verwachten we in vier jaar tijd echt mooie stappen te maken in het goedkoper, sneller en kwalitatief beter verduurzamen van het woningbezit van onze opdrachtgever. 

 
10jul

Renovatie & onderhoud 15 woningen

Voor opdrachtgever woCom voeren we op dit moment renovatie- en onderhoudswerkzaamheden uit aan 15 woningen ‘De Vorst’ Laarbeek (Lieshout).  Het onderhoud bestaat o.a. uit het vervangen van badkamers, keukens en toiletten, aanbrengen van mechanische ventilatie, vervangen van dakramen en alle verdeelinrichtingen in de meterkasten. Onze projectleider John Geris heeft de woningen vooraf bezocht en heeft met de bewoners de individuele wensen besproken en digitaal vastgelegd voor keuze van o.a. kleur tegelwerk en keukeninrichting. Door de gedetailleerde dag planning  weten de bewoners exact wanneer er werkzaamheden in hun woning worden uitgevoerd. Bewoners vinden deze manier van werken erg prettig en kunnen hierdoor goed plannen wanneer ze aanwezig moeten zijn of hiervoor vervanging regelen. 12 juni jl. zijn we gestart en op 14 juli zijn de woningen klaar. Deze korte doorlooptijd is alleen mogelijk door een goede werkvoorbereiding en een strakke planning.  De sloper, loodgieter, elektricien, tegelzetter, stukadoor en toeleveranciers zijn onze vaste partners waarmee we kunnen lezen en schrijven. Samen met degelijk projectmanagement en planning maakt dit mogelijk dat we onze afspraken met de bewoners ook kunnen nakomen. Mooi om te zien wat je in één maand kunt realiseren!

 
03jul

Bijzondere schilderprojecten

Schilderen doen we al sinds 1749 en dan is het eigenlijk logisch dat we daar niet meer zoveel ophef over maken. Toch schilderen we hele mooie, vaak grote en in het oog springende  projecten voor een grote diversiteit aan opdrachtgevers. Een bijzondere opdrachtgever is P1 (www.p1.nl) een landelijk opererend parkeerbedrijf dat parkeervoorzieningen exploiteert en beheert.  Het bedrijf is op dit moment actief op circa 80 locaties in Nederland. Voor P1 hebben we de afgelopen periode verschillende schilderopdrachten uitgevoerd in Eindhoven. Naast de parkeergarages Hooghuis, Mathildelaan en de Witte Dame, hebben we onlangs het fraaie trappenhuis van de parking Kennedyplein fris in de verf ‘gezet’. Puur in het verlengde van het motto van P1: “Wij zijn ambassadeur van de omgeving. Bezoekers komen niet om te parkeren. Bezoekers komen om te werken, te winkelen of te recreëren. Wij zorgen dat zij bij ons een prettige parkeerervaring hebben.”  De parkeergarages die we voor P1 hebben geschilderd zijn stuk voor stuk fraaie projecten die naadloos aansluiten op deze visie. Een mooie uitdaging voor onze vakschilders om zo mee te werken aan de prettige parkeerervaring van bezoekers.

 
23jun

Renovatie 35 woningen Meijel

Het begon met een creatieve uitvraag op 2 A3-tjes, een sollicitatiebrief en een diepte interview. Onderwerp: energiebesparing en onderhoud voor 35 woningen van Antares in Meijel. Voorbereiding en planning zijn inmiddels in volle gang en na de bouwvak starten we, eind 2017 worden de woningen opgeleverd. De woonwensen van de bewoners zijn geïnventariseerd en er is tevens een klankbordgroep (incl. bewoners) betrokken bij zowel de vraagstelling als het selectietraject. Arie Steijntjes, projectmanager Caspar de Haan Onderhoud & Renovatie: “We zijn vooral  geïnspireerd door deze uitvraag van Antares. Op basis hiervan hebben we in samenwerking met de Bouwhulpgroep, een prachtig ontwerp met een compleet plan van aanpak inclusief bewonerscommunicatie ingediend. Dit sloot naadloos aan op de vraagstelling van Antares. Uiteindelijk is unaniem gekozen voor ons plan. Door goed te luisteren naar klankbordgroep en de huurderbelangenvereniging hebben we het voorlopig ontwerp verder uitgewerkt naar een definitief ontwerp. Inmiddels is alles gepresenteerd aan de huurders met als resultaat 100% deelname.”

Toon meer